енерголечение

енерголечение

неделя, 19 юни 2011 г.

енергийната система на човек

Чакра в действителност е санскритски термин и означава „колело от светлина”. Чакрата не е нищо повече или по-малко от колело от светлина, което се върти в нашата енергийна система.
Има основни и второстепенни чакри. Основните (седем) чакри управляват нашите най-важни функции и сфери. Второстепенните (пет) чакри регулират не толкова фундаменталните потребности. Всички са важни, но разликата между тях би могла да се опише като разликата между артериите и капилярите. Прекъсването на артерия е катастрофа; ние имаме само няколко и всяка от тях е от критично значение за нашето оцеляване. Разкъсаният капиляр, от друга страна, поражда по-малки проблеми. Има хиляди капиляри и макар и важни, функцията изпълнявана от един от тях, може да се поеме от останалите, докато протича процеса по възстановяване.
От дванадесетте физически ориентирани чакри седем са разположени в самото физическо тяло. Тези чакри са известни на повечето източни култури и на няколко южноамерикански култури (например културата на маите) от хиляди години и напоследък се използват в методите на много западни холистични терапевти.
Допълнителните двадесет енергийни центъра, които съществуват в невидимата сфера, до този момент не са разглеждани в нито една книга, освен теоретично.