енерголечение

енерголечение

петък, 17 юни 2011 г.

енергийни вампири

С този термин обозначаваме всеки нерегламентиран и несъобразен с личната воля енергообмен, при който единия индивид е в доминантна позиция, спрямо другия. Съществуват няколко разновидности на енергиенвампиризъм, като най- разпространената е несъзнателната форма. Той може да има израз както на сексуална основа, така и на емоционална.
Един енергиен вампир, обикновено е конфликтна личност, или е човек който обича да бъде съжаляван. И в двата случая той стимулира определени емоции у жертвата, като по този начин я кара спонтанно да освободи големи количества енергия, които той усвоява. Именно силната емоция сваля енергийните защити и това благоприятства процеса на освобождаване на енергия.
Често в действителността енергиен вампиризъм се наблюдава в семейства, където има възрастен или болнав човек, който съжителстват с малко дете. В случая детето става донор на жизнена енергия, но не може да се твърди, че то съзнателно е атакувано, а по скоро става въпрос за нещо подобно, на изравняване на ‘осмотичното’ налягане. В резултат на този процес, енергията която е в по- голямо количество при малкото дете, се усвоява от полето на възрастния и по този начин той става жизнен и енергичен, а детето обратно- може да придобие болнав вид.
Този механизъм на енергообмен е бил познат още на древните гърци, които са го прилагали като лечебна терапия.
Другия, много рядко срещан вид енергиен вампиризъм, е осъзнатия такъв. Той е присъщ за онези персонажи, на които им стига да задоволяват низките си страсти по този начин. Те съвсем целенасочено подбират ‘жертвите’ си с оглед на количеството енергия, което могат да усвоят от тях.
При неосъзнатия вампиризъм, жертвата се чувства отпаднала, губи жизнеността си; по- редки са случаите когато пада кръвното налягане. При по- продължителен контакт човек става болнав, апатичен, нерядко се стига до сериозни анемични състояния и др.
Обекта на съзнателно вмешателство чувства неразположение в областта на стомаха и слънчевия сплит, главоболие, рязко спадане на жизнеността. В режим ясновидство енергийния вампиризъм се вижда, като ясно изразена патологична връзка на ниво 3та чакра. В самата чакра, могат да присъстват тъмнооцветени, мътни вихри.