енерголечение

енерголечение

неделя, 19 юни 2011 г.

дух на болестта

Болестите, които тормозят хората, са всъщност разрушителни енергийни същества. Те влизат в тялото на човека и атакуват отделните органи, тъкани и системи. Голямата причина за появата на болестите, освен кармичната, е липсата на топлина и любов. Тогава именно човек постоянно натрупва тъмна, отрицателна и разрушителна енергия, която изстудява и заледява жизнения му център - слънчевия сплит. Постепенно го разболява, като го атакува там, където е най-уязвим. Отрицателната енергия влиза през чакрите, които са енергийните врати на човешкото тяло. Когато човек води неразумен начин на живот (пуши, прекалява с употреба на алкохол, използва вредни за организма храни и др.), сам допуска отрицателната болестотворна енергия в тялото си, като съсипва енергийната хармония на отделните органи или системи и ги разболява.
   За да победи болестта, тази отрицателна енергия трябва да бъде изгорена, а това може да извърши само любовта. Съвременното лекуване е с по-голям или по-малък ефект, но не е пълно, а само частично. Отрицателната болестотворна енергия има свойството, ако не се унищожава напълно, да се премества. Хората, които общуват помежду си, са свързани в енергиен резонанс. Когато някой от тях се разболее и му се проведе енергийно лекуване, насъбралата се отрицателна енергия може да се пренесе в някой от близките му. Болестта никога не изчезва напълно и не може да бъде излекувана изцяло, ако не се промени начинът на живот. Всяко заболяване е зов за промяна. Когато искаме да изгоним от едно блато всички гадини, ние го пресушаваме. Същото е и с болестта. Трябва да се премахнат всички лоши мисли и отрицателни емоции както на болния, така и на неговите близки, а той да промени начина си на живот. Отрицателните мисли си влияят една на друга. Допирът, прегръдката, близостта водят до обмен на енергия и положителен ефект, дават жизнена сила. Затова болните и старите хора искат да бъдат докосвани или да се намират близо до млади, здрави и жизнени хора. При среща с любим човек радостта, усмивката, допирът, ръкуването или прегръдката носят положителна енергия и са голяма сила.
   Обезателно е необходимо пренастройване на психиката, оптимизъм и вяра в добрия завършек.
   Да си представим енергията в човека като термометър. Това е жизнената енергия, която се намира във всяка отделна клетка. Ако тя не може да изпълни изцяло някой от органите, все едно че не може да издигне температурата в термометъра на необходимото ниво. Това става причина за проникване на ледена енергия. Мястото на този орган се изстудява и заледява. Всъщност тази отрицателна енергия представлява ледено студени енергийни същества, които се загнездват в отворените енергийни врати на човешкия организъм — чакрите. Това са духовете на болестта — паразити, черпещи от поразения неговата положителна енергия, за да се хранят. Тези същества не се прераждат. Те са подвластни на характера на човека, който ги привлича или отблъсква. То е все едно, когато газите в локва. Ако стъпвате направо в тинята, ще се изцапате, но ако сложите камъни, по които да стъпвате, ще се предпазите. Това е и принципът на заболяването и лекуването му.